Historische stadswoning met landelijke charmes in hartje Tongeren

€ 165 000 Tongeren Predikherenstraat 18
Deze historische stadswoning is gelegen in het hartje van Tongeren. Van hieruit heb je een vlotte verbinding naar de autosnelwegen en omliggende steden. Ook scholen, buurtwinkels en het openbaar vervoer zijn op wandelafstand bereikbaar.

Het herenhuis werd gebouwd voor 1850 en bestaat uit 4 verdiepingen. Door het behoud van de originele, ontblote eiken balken straalt deze woning authenticiteit uit.

Verder heeft de woning enkele renovaties ondergaan. De leidingen en radiatoren vervangen en werd er een nieuwe verwarmingsketel geplaatst. Ook werd de elektriciteit van de woning volledig vernieuwd. Bovendien werd een nieuw dak geplaatst met 18 cm rotswol. Deze aanpassingen hebben gezorgd voor een enorm energiezuinige woning met een EPC-score van 143 kWh/m² (label: B).

Er is circa 200 m² woonoppervlakte ingedeeld als volgt:

De inkomhal geeft uit op de gezellige woonkamer die is opgedeeld in een zitgedeelte en een eetgelegenheid. Aangrenzend is de keuken die toegang biedt naar de berging. Vanuit de keuken kan ook de kelder ... bereikt worden, die kan dienen als opslag.

Via de trappenhal kom je terecht op de eerste verdieping. Hier bevindt zich de volledig betegelde badkamer, die is uitgerust met een ruime douchecabine, dubbele lavabo en handdoekradiator. Op deze verdieping is ook de eerste slaapkamer van ca. 18 m².

De nachthal op de tweede verdieping geeft toegang tot de twee overige slaapkamers (ca. 14 m² en 13 m²).

Op de derde verdieping is er een ruime opslagzolder die je kan bereiken via een vlizotrap.

Extra troeven:

- Deels gerenoveerd
- 3 slaapkamers
- Energiezuinig

Op zoek naar een authentieke, cultureel historische woning? Laat het ons weten via 089 390 990 of info@immofair.be!
Lees meer Verberg