Minimalistisch wonen met optimaal leefcomfort

Verkocht Tongeren Millerweg 49

Geniet met ons mee van dit architecturaal pareltje via deze link: https://youtu.be/psRhFbTwNWk

Deze minimalistische kubuswoning van 2008 bevindt zich op een royaal zuid-oostgericht perceel van 1693 m².
Deze architectuur wordt gekenmerkt door een speelse combinatie van massief beton en transparante achtergevels in glas. Vanuit de leefvertrekken geniet je van een panoramisch zicht op de achtertuin en de omliggende weides.

Wonen in Sluizen betekent rustig en landelijk wonen met de gezellige binnenstad van Tongeren op slechts enkele autominuten afstand. Eveneens zijn alle voorzieningen zoals scholen, winkels en de oprit E313 en E314 erg vlot bereikbaar.

Achter deze artistieke gevel bevindt zich een tijdloos interieur, ontworpen door architectenbureau ‘Studio Segers’. Bij dit ontwerp stonden vorm, licht en ruimte centraal.

Er is hier 200 m² woonoppervlakte ingedeeld als volgt:

Via de zijgevel heb je toegang tot de inkomhal met gastentoilet. De riante leefruimte in L-vorm heeft een oppervlakte van 60 m². Deze is ingedeeld ... in een woonkamer met aansluitend het keukengedeelte. In de woonkamer zorgt de geïntegreerde gashaard voor extra charme en gezelligheid.
De keuken is strak ingericht en voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur van Smeg en Miele (XL-gasfornuis, steamer, traditionele oven, combi-oven, vaatwasser en koelkast). De robuuste eettafel vormt hier het sociale hart van deze woning.
Achter een keukenwand zit er een praktische bergruimte verstopt: deze is voorzien van aansluitingen voor wasmachine en droogkast.
Typerend aan deze kubuswoning zijn de grote raampartijen over de gehele breedte in de zij- en achtergevel. Deze zorgen zonder twijfel voor een ongelooflijke hoeveelheid daglicht in het interieur.

Het overdekte terras biedt de nodige privacy en laat je genieten van een panoramisch zicht over de weidse velden gedurende het ganse jaar.
Via een vaste trap bereik je de benedenverdieping op kelderniveau. Hier geeft de nachthal uit op de slaapvleugel, de badkamer en de garage.
De slaapvertrekken liggen verscholen achter een hidden closet. Deze 3 slaapkamers hebben een oppervlakte van 24 m², 12 m² en 10 m². Deze zijn momenteel ingericht als master bedroom met dubbele walking closet en 2 tof ingerichte kinderkamers.
Centraal bevindt zich een moderne badkamer voorzien van een lavabomeubel met dubbele wastafel, een ruime inloopdouche met rainshower en een ligbad. Verder is er nog een afzonderlijk nachttoilet en een ruime wasplaats met aansluiting voor wasmachine en droogkast.

Via de brede raampartijen geniet je van het natuurlijk daglicht dat binnenvalt en uitzicht geeft op een vide.
Het op maat gemaakte bureel in beton versterkt de minimalistische look. Ook hier zorgt een brede lichtstraat voor voldoende natuurlijk daglicht. Aansluitend bevindt zich de inpandige garage met ruimte voor 2 wagens. Naastgelegen is er een berging met technische voorzieningen en extra stockageruimte.

Extra bijzonderheden:
- Vloerverwarming aanwezig doorheen de gehele woning
- Doorheen de volledige woning zijn er op maat gemaakte inbouwkasten voorzien
- Energiezuinig en duurzaam wonen met zonneboiler
- Mogelijkheid om uit te breiden met een extra bovenverdieping
- Alle voorzieningen voor een zwemvijver aan het terras zijn aanwezig.

Ook verliefd geworden op deze eigentijdse woning met bijzonder lijnenspel? Bel dan vandaag nog 0(032)479/815992 voor een bezichtiging ter plaatse!
Lees meer Verberg