Ruime, charmante woning: deel van vierkantshoeve

Verkocht Membruggen Dorpsstraat 79 2
Deze ruime, charmante woning maakt deel uit van een authentieke vierkantshoeve. De hoeve is destijds opgesplitst in 4 wooneenheden waarvan het rechtergedeelte nu te koop wordt aangeboden.
De woning met private achtertuin ligt op een zuid-westgericht perceel van 238 m². Het is rustig gelegen in Membruggen: een gezellige deelgemeente van Riemst. Zowel de autosnelweg als Bilzen en Tongeren zijn vlakbij. Eveneens een buurtwinkel en school liggen op wandelafstand.
De bruikbare vloeroppervlakte bedraagt maar liefst 390 m². Typerend voor deze idyllische karakterwoning zijn de hoge plafonds, de centrale trappenhal en haar authentieke vloeren…
De indeling is als volgt:
Benedenverdieping: de royale inkomhal heeft een sierlijke trap in witte marmer met smeedijzeren balustrade. Een dubbeldeur leidt naar de woonvertrekken met parketvloer in dambordmotief. Centraal is er een open haard met rondom de stijlschouw. De hoge ramen zorgen hier voor een mooie lichtinval vanuit de binnenkoer.
De ruime leefkeuken heeft een open zicht op het ... zongericht privétuintje. Van hieruit kun je de tuin bereiken. De keuken is ingericht met oven, fornuis, dampkap, koelkast, diepvries en vaatwasser. Naastgelegen is er ruimte voor een extra speel- of zithoek rondom een gezellige, gietijzeren houtkachel. Verder is er nog een bureelruimte en een afzonderlijk gastentoilet.
De bovenverdieping is ingericht in 4 ruime slaapkamers en 2 afzonderlijk gelegen badkamers. De eerste badkamer is recent vernieuwd met een douchecabine en lavabo. De ruimste badkamer is ingericht met een nachttoilet, een ligbad en een lavabomeubel.
De (niet-ingerichte) zolderverdieping is bereikbaar via een vaste trap. Verder is deze woonst deels onderkelderd.
Het huis heeft een grondige renovatie nodig. De ramen zijn grotendeels in dubbele beglazing; eveneens is de elektriciteit volledig in orde (blanco keuringsverslag). Momenteel komt deze woonst nog in aanmerking om verkocht te worden onder het stelsel van het verlaagde registratierecht (5% ipv 10%).
Heb jij een hart voor een huis met karakter? Bel dan 0479/815992 en laat de charme terug schitteren in deze idyllische karakterwoning!
Lees meer Verberg