Karakteristieke herenwoning

Verkocht Val-Meer Rechtstraat 24
Achter deze unieke art deco-gevel schuilt een uitstekend onderhouden herenwoning met een woonoppervlakte van meer dan 160 m².
Dit statige herenhuis is gelegen op een mooi perceel van 653 m² in Val-meer, een rustig dorpje van Riemst. Het is ontworpen in de typische stijl van architect Rosias en dateert uit 1935. De prachtige gevel in art deco-stijl wordt gekenmerkt door de speelsheid in de baksteenverbanden en de baksteenkleuren. Eveneens de loggia en het balkon op de tweede verdieping zijn typerend voor deze stijl. De ramen in de voorgevel zijn van gecoat glas waardoor inkijk en hevig zonlicht verhinderd worden.
De woning is volledig onderkelderd en biedt 4 slaapkamers, een ruime zolder, een garage en een dubbel atelier. In de afgelopen jaren zijn er renovaties uitgevoerd maar telkens met respect voor de eigenheid en het karakter van het pand. Zowel de ramen in merantihout, de combiketel op aardgas en een 2de badkamer afgewerkt in kurk zijn vernieuwd. Eveneens het dak werd volledig vervangen in 2010.
Indeling van de ... woning:
De royale entree met trappenhal geeft toegang naar de woonvertrekken en de achtertuin met atelier en garage. De salon en de eetkamer met originele vloertegeltjes worden gescheiden door een authentiek houten deurkader met troebel glas. Achter deze vertrekken is er een eenvoudig ingerichte keuken met toegang naar een apart toilet en een deur naar de achtertuin. De zeer ruime badkamer heeft 3 lavabo’s, een recente douche- en stoomcabine, een bidet en een handdoekradiator. Achter de badkamer is er een wasruimte/berging met extra spoelbak en een aansluiting voor was- en droogmachine. Het laatste vertrek kan perfect dienen als dressing, bureel of een extra slaapkamer.
De nachthal op de eerste verdieping geeft uit op 2 ruime slaapkamers met hoge plafonds en een eikenhouten plankenvloer. De eerste kamer biedt zicht op de achtertuin en de andere kamer heeft een loggia met een groot raampartij. De badkamer met nachttoilet en lavabo is recent vernieuwd en volledig afgewerkt in duurzame kurk.
Via de vaste trap kom je terecht op de tweede verdieping. Deze nachthal geeft uit op een derde slaapkamer met dakraam en een vierde kleinere kamer. Verder is er nog een zeer ruime (niet ingerichte) zolder met toegang naar het balkon. Hier kunnen makkelijk extra kamers gecreëerd worden.
De kelderruimte is netjes betegeld, kurkdroog en voorzien van een waterverzachter.
De aangename tuin is zuidgericht en heeft een gazon met een moestuintje. In de garage met automatische poort en smeerput kunnen er minstens 2 wagens achter elkaar geparkeerd worden. De ruime ateliers bieden veel opslagruimte en zijn geschikt voor meerdere doeleinden.
Bent u op zoek naar een karakteristiek pand met authentieke details? U wenst rust en ruimte, zowel binnen als buiten? Bel dan vandaag nog naar 0479/815992 voor een bezoek aan dit unieke pand!
Lees meer Verberg