Gerenoveerde herenwoning met karakter en klassieke elegantie

Verkocht Riemst Monseigneur Trudo Jansstraat 36
Deze karakteristieke herenwoning is rustig gelegen aan het Trudoplein te Zussen: een landelijke deelgemeente van Riemst. Het is gebouwd in het begin van de 20ste eeuw en werd bewoond door het schoolhoofd van de plaatselijke school.

Rond 2000 heeft dit pand een totaalrenovatie ondergaan, maar telkens met respect voor de ziel van de woning. De originele elementen zoals hoge plafonds, sierlijk lijstwerk, glas-in-lood en de marmeren schouw zijn zo veel mogelijk behouden.
Zowel de daken, ramen, vloeren, elektriciteit, verwarming, waterleiding, als het volledige interieur zijn volledig vernieuwd.

Indeling:
De inkom met trappenhal (tot aan de zolderverdieping) geeft uit op de woonvertrekken, de aparte bureelruimte, de leefkeuken en het afzonderlijke gastentoilet.
In de leefruimte van 40 m² worden zithoek en eetkamer van elkaar gescheiden door een authentiek houten deurkader met geslepen glas. De zithoek heeft een gezellige gashaard aan de sierschouw.

De landelijke leefkeuken met ruime eetplaats is voorzien van degelijke ... keukenapparatuur: er is een vrijstaand fornuis met 6 kookzones + extrabrede bakoven; een vaatwasser en een magnetron. Via de naastgelegen bijkeuken kom je terecht in de voortuin met overdekt terras.

1ste étage:
De nachthal geeft uit op een royale badkamer met aansluitend een ruime linnenkamer/ berging (met aansluiting voor wasmachine en droogkast). De volledig betegelde badkamer heeft een oppervlakte van maar liefst 14m². Deze is ingericht met een toilet, een ligbad, een douchecabine en een badkamermeubel met dubbele wastafel.
De drie ruime slaapkamers hebben een oppervlakte van 17m²; 13m² en 12m² en zijn allen voorzien van airco-units.

De zolderverdieping is bereikbaar via een vaste trap. De zolder is goed geïsoleerd; voorzien van ramen in dubbel glas en reeds deels gerenoveerd. Perfect voor een extra slaapkamer of hobbyruimte!

De volledig beklinkerde voortuin is zuidwest-gericht en ligt een stukje hoger dan het straatniveau. De tuin heeft een ruime terrasoverkapping en is omheind door een gietijzeren hekwerk met een hoge haag: hierdoor kan je het hele jaar door optimaal genieten van deze onderhoudsvriendelijke tuin met alle privacy!

De woonst is volledig onderkelderd en heeft 4 aparte, droge kelderruimtes. Verder is er een inpandige garage (diepte van 8 meter) met automatische sectionaalpoort.

Extra troeven van deze woning:
-Rustig gelegen, maar toch vlakbij Maastricht, Tongeren en autosnelwegen
-Geslaagde combinatie van klassieke details met een modern interieur
-Elektriciteit is volledig conform
-Ruime woning met onderhoudsvriendelijke, beklinkerde tuin
-Aankoop is mogelijk onder het verlaagde registratierecht

Interesse voor deze ruime, stijlvol gerenoveerde karakterwoning? Bel dan vandaag nog 0479/815992 voor een bezichtiging ter plaatse!

Lees meer Verberg